In Memoriam

“Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”

Juhász Gyula

DR. TARJÁNYI JÁNOS EMLÉKÉRE

1946. augusztus 12-én született Kiskunfélegyházán. A zene szeretete végigkísérte egész életpályáját. Gyermekkora óta rajongott a komolyzene iránt, 10 évesen kezdett el zongorázni. Hosszú ideig zongoraművésznek készült, majd érettségi előtt, édesanyja útmutatása alapján jelentkezett a Szegedi Orvostudományi Egyetemre és a gyógyítást választotta hivatásául. Orvosi munkája mellette azonban a zene mindig az élete része maradt. Az Idegsebészeti Klinikán aktívan közreműködött az éveken keresztül megrendezett Karácsonyi Koncertek szervezésében, lebonyolításában. Zongorajátékával sokaknak szerzett meghitt, felemelő, kellemes perceket.

Az egyetem elvégzése után Szegeden a II. Sebészeti Klinikán – a későbbi Idegsebészeti Klinikán – kezdett dolgozni 1971–től. Klinikai Főorvosként vonult nyugdíjba, de nyugdíjazása után is aktívan részt vett a klinikai munkában. Szegedi feladatai mellett a Mórahalom és környéki beteg emberek gyógyításában is jelentős szerepet vállalt. A Mórahalmi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központban közel 1 évig végzett áldozatos munkát, mint idegsebész szakorvos.

Nagy tudású, hatalmas empátiával megáldott, igaz orvos volt, de a sors vele sem kivételezett. Évekig küzdött betegségével, mely végül legyőzte őt.

Bár sokan reménykedtek, imádkoztak felépüléséért, a csoda elmaradt. Rá kellett eszmélni, hogy ő maga volt a csoda, életével és tetteivel is ezt bizonyította. Távozásával nagy űrt hagyott maga után.Adjunktus Úr, nyugodjon békében!

Dr. SZABAD GÁBOR EMLÉKÉRE

A döbbenet, a hitetlenkedés, a kétségbeesett remény lett úrrá rajtunk az első hírek hallatán. Aztán elszállt a remény. Helyébe a gyász és a kimondhatatlan fájdalom lépett. Gyászol a mórahalmi Kistérségi Egészségügyi központ valamennyi munkatársa, gyászolnak a betegek és minden közeli és távoli ismerős.

Miért? – tört fel belőlünk. Miért így?

Dr. Szabad Gábor 10 éve gyógyított a mórahalmi szakrendelőben a klinikai munkája mellett. Kiemelkedő szakmai színvonalon vezette a bőrgyógyászati szakrendelésünket. Mindent megtett a hozzáfordulók gyógyulása érdekében, követte, segítette útjukat. A rendelőintézetünkben eltöltött idő alatt megszámlálhatatlanul sok embert gyógyított – de nem volt olyan, akivel ne tudott volna szót érteni a pici gyerektől a 90 évesig.

Nagy tudású, tehetséges orvos volt és a szó nagybetűs értelmében – EMBER.

Családszerető, jó humorú, nyitott természetű, őszinte ember és barát.

Az események tükrében szó szerint – az életét tette fel a tudás, az alapos ismeretek megszerzésére azért, hogy a megszerzett tudást mások javára tudja fordítani.

Hatalmas űrt hagyva maga után elment. Ez megmásíthatatlan. Emlékét szívünkben örökre megőrizzük.

Nyugodjanak békében!

Kistérségi Egészségügyi Központ Mórahalom

© 2024 Móra-Vitál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva.

Az oldalt készítette és üzemelteti: